Újabb tanártüntetést hirdettek

Újabb tanártüntetést hirdettek

Újra tüntetnek a tanárok: a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform ezúttal egy hétvégén demonstrálna az oktatás átalakítása ellen. Június 11-ére hirdettek megmozdulást a Várkert Bazárhoz. A többi oktatási érdekvédő a tárgyalóasztal mellett egyezkedne a kormánnyal.

A középiskolai oktatást a szakmai szervezetek és a munkaadók javaslatai alapján alakítja át a kormány, ígérte csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János. „Ez az átalakítás érdemben fogja befolyásolni a magyar munkaerőpiacot, mert jelentős mértékben fog növekedni azoknak a száma, akik szakvégzettséggel rendelkeznek, és szakmunkára képesek. A szakközépiskolákban lesz a gyerekek 20 százaléka, a szakgimnáziumokban lesz a gyerekek 35-40 százaléka és a hagyományos gimnáziumokban lesz a gyerekek 35-40 százaléka” – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János cáfolta, hogy az átalakítás pedagógusok elbocsátásával jár.

A Tanítanék Mozgalom, amely az elmúlt hónapokban polgári engedetlenségi akciókat szervezett, újabb tiltakozásra készül. „Szeretném bejelenteni, hogy az eddig elterjedt téves infókkal szemben a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform más szervezetekkel együttműködve június 11-én délután 15 órára a Várkert Bazárba hirdetett. Itt meg szeretnénk mutatni, hogy nem kérünk ebből az oktatási rendszerből, és ha kell, akkor megteremtjük azokat a körülményeket, ahol a tanár taníthat, a diák tanulhat az iskolában” – közölte Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom ügyvivője.

A Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet és az Oktatási Vezetők Szakszervezete tárgyalóasztal mellett egyezne meg a kormánnyal a követelésekről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »