Újabb sztrádaszakasz-építésre kötöttek szerződést

Újabb sztrádaszakasz-építésre kötöttek szerződést

Az észak-erdélyi autópálya újabb – Kolozsvártól nyugatra eső – szakaszának megépítésére kötött szerződést a romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) – közölte honlapján a társaság.

0gyaluhid_bMég meg kell építeni a gyalui Szamos-hidat is (fotó: Transilvania Reporter)

Az MTI által idézett szerződés értelmében az olasz Impresa Costruzioni Giuseppe Maltauro SpA és a román Viaponte Rom Srl cégek konzorciuma építheti a Magyarnádas és Nádasszentmihály közötti 16,8 kilométeres szakaszt. A pályaépítés nettó 446,12 millió lejes kivitelezési díját a román állami költségvetésből biztosítják. A kivitelezőnek hat hónap alatt kell elkészítenie a terveket, és további egy év áll rendelkezésére az út megépítésére.

A pályaszakasz Zilah irányába hosszabbítja meg az észak-erdélyi autópálya Kolozs megyei szakaszát. A pályának jelenleg a Kolozsvár mellett elhaladó 52 kilométeres Gyalu–Aranyosgyéres-szakasza használható, de még ezen a részen sem épültek ki a pihenőhelyek.

Az új és a meglévő pályaszakasz összekapcsolásához meg kell építeni a gyalui Szamos-hidat, és át kell adni a jelenleg épülő, 8,7 kilométeres Gyalu–Magyarnádas-szakaszt. A részben megépült Szamos-híd befejezésére még nem választották ki a kivitelezőt; a Gyalu–Magyarnádas-szakaszt áprilisban kellett volna átadni, de várhatóan csak az év végére készül el.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »