Újabb rezsicsökkentés tervéről írnak

Újabb rezsicsökkentés tervéről írnak

Az újabb magyar rezsicsökkentés tervéről ír az Euractiv. Amerikába menekülnek a gazdag törökök. Megbüntették egy kínai cég alkalmazottait, mert nem reagáltak főnökük bejegyzésére egy közösségi oldalon.

Amerikába menekülnek a gazdag törökök – számol be a Wall Street Journal. A cikkből kiderül, hogy Törökország tehetősebb lakói második és harmadik otthonukat főként Miamiban vásárolják meg. Az üzletemberek elsősorban stabil befektetésként tekintenek az amerikai luxusingatlanokra; és az Egyesült Államok azért lett vonzó célállomás a török tőkének, mert Törökországban a puccskísérlet utóhatásai, Európában pedig a sorozatos terrortámadások miatt túlságosan bizonytalanná vált az üzleti környezet.

Megbüntették egy kínai cég alkalmazottait, mert nem reagáltak a főnökük bejegyzésére egy közösségi oldalon – tudósít a BBC. Az utazási iroda több mint 200 dolgozója fejenként átszámítva 2000 forintot fizethet, amiért nem kommentálták az igazgató Weibón megosztott gondolatait. A Twitter kínai változatán a főnök céges híreket és motiváló idézeteket osztott meg, és korábban közölte a dolgozókkal, hogy ezekhez kötelező hozzászólni – így akarta javítani a munkamorált.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »