Újabb pofon a braziloknak: a csoportkörön se jutottak túl

Újabb pofon a braziloknak: a csoportkörön se jutottak túl

 Csúnyán rájár a rúd a brazilokra mostanában. nem elég a súlyos politikai válság, és a riói olimpiára való nyögve nyelős felkészülés – még a Copa Americából is kiestek – méghozzá még a csoportkörben.

A brazil labdarúgó válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Perutól a csoportkör harmadik fordulójában és ezzel

kiesett az Egyesült Államokban zajló Copa Americából.

Ecuador fölényesen, 4-0-ra legyőzte Haitit.

A peruiak erősen vitatott góllal szerezték meg a győzelmet a brazilok ellen, a 10 perccel korábban csereként beállt Raúl Ruidiaz ugyanis a 75. percben kézzel juttatta a hálóba a labdát. A játékvezető a brazilok heves tiltakozása ellenére megadta a találatot, amellyel Peru 1985 óta először verte meg szomszédját.

“Időnként jobbak voltak a brazilok, de mi remekül védekeztünk. Ami a gólt illeti, nem láttam a visszajátszást, de ilyen hibák bármelyik meccsen előfordulhatnak” – jelentette ki Ricardo Gareca, a peruiak szövetségi kapitánya.

A brazilok szakvezetője, Dunga, keserűen nyilatkozott:

“Mindenki látta, hogy milyen góllal estünk ki. Nem félek attól, hogy elküldenek, én csak a haláltól félek” – tette hozzá.

A B csoportból így az első helyen Peru, a másodikon Ecuador jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol az előbbi csapat Kolumbiával, az utóbbi pedig az Egyesült Államokkal találkozik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »