Újabb plázát szerzett az FHB és a posta

Közel hárommilliárd forintos vételárral a Diófa által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapja vásárolta meg a zalaegerszegi Zala Park bevásárlóközpontot. Az FHB-csoport és az állami cég közös alapja nemrég a kispesti Europark vevőjeként is bekerült a hírekbe. Arra a vételre már csak a GVH-nak kell rábólintania.

A Zala Park közel 14 ezer négyzetméteres bérbe adható területtel, 94 százalékos üzletkihasználtsággal működő bevásárlóközpont, amelynek 7,5 hektáros területén további 4 ezer négyzetméternyi bővítési lehetőség van. A térség legnagyobb bevásárlóközpontját többfordulós pályázat során értékesítették. Az április végi tranzakciót követően a régi és az új tulajdonos közösen egyeztet a bérlőkkel a tulajdonosváltásból adódó jogi és pénzügyi feladatokról.

Az eladó Resideal Zrt. – a Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt. ingatlan- és vagyongazdálkodási leányvállalata – szanálás alatt álló intézményektől átvett ingatlanok professzionális kezelésére specializálódott társaság.

A Diófa Alapkezelő 2014 óta szereplője a hazai ingatlanbefektetési piacnak, az utóbbi két évben került a tulajdonába a Green House és az Infopark E és G irodaháza. A kezelt ingatlanportfólió összértéke jelenleg 57,5 milliárd forint, amely közel 137 ezer négyzetméter bérbe adható területet jelent.

A Zala Parkot megvásárló Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap vagyona két év alatt átlépte a 100 milliárd forintos állományt. A Spéder Zoltán és Lantos Csaba többségi tulajdonában lévő FHB-csoport és a Magyar Posta párosa a kispesti Europark bevásárlóközpontot is felvásárolná holland tulajdonosától. Az évi több százmillió forintot jövedelmező plázaadásvételére már csak a Gazdasági Versenyhivatalnak kell rábólintania.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »