Újabb osztályt zártak be a „horrorkórházban”

Újabb osztályt zártak be a „horrorkórházban”

Kihallgatta a rendőrség pénteken Adrian Stănculeát, a bukaresti plasztikai sebészetre és égési sérültek ellátására szakosodott kórház intenzív osztályának vezetőjét, valamint az osztály főnővérét a kórházban múlt héten tapasztalt súlyos mulasztások ügyében.

adrian-stanculea_0Adrian StănculeaAz egészségügyi minisztérium, egyúttal újabb szankciókat léptetett életbe. A tárca a vérátömlesztési osztály bezárását követően csütörtökön este úgy döntött, hogy ideiglenesen felfüggeszti az intenzív osztály működését is. Az osztályon két személyt ápoltak, az őt átszállításukat követően lakat került a részleg ajtajára.

Az osztályt a felmerült problémák elhárításáig tartják zárva. A kórháznak ki kell fertőtlenítenie a részleget, szúnyoghálót kell szereltetnie a nyílászárókra, és meg kell javítania a légkondicionáló berendezést. A minisztérium erre 450 ezer lejt biztosít. A tárca egyúttal hatezer lejes bírságot rótt ki a kórházra.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön olyan videofelvétel került nyilvánosságra, amelyen az látható, amint egy, a kórház intenzív osztályán ápolt páciens nyílt sebeiben légylárvák nyüzsögnek. Egy nappal korábban kiderült: egy nő azért halt meg, mert a vérátömlesztés során nem megfelelő vércsoportú vért kapott. Mint megírtuk, Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter az esetek miatt a kórház bezárásának lehetőségét is fölvetette.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »