Újabb német sztár vonult vissza a válogatottól

Lukas Podolski visszavonul a válogatott futballtól, a 31 esztendős játékos hétfőn jelentette be döntését – írja az Espnfc.com.

A csatár 2004-ben a Magyarország ellen 2-0-ra elveszített felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a Nationalelfben, 12 év után, 129 mérkőzéssel és 48 góllal a háta mögött int búcsút a nemzeti csapatnak, utolsó mérkőzése az Európa-bajnokságon a szlovákok elleni nyolcaddöntő volt

Ő a német válogatott történetének harmadik leggólerősebb játékosa, még úgy is, hogy az elmúlt években már főként csak csereként számított rá Joachim Löw szövetségi kapitány.

„Nehéz döntés ez számomra, a nemzeti csapat mindig a szívügyem volt. De az Európa-bajnokság után, a nyaralásom során úgy éreztem, hogy a hangsúly más felé tolódott – mondta a lengyel születésű, jelenleg a török Galatasaray mezét viselő csatár, aki döntését azzal indokolta, hogy most már más dolgokra is szeretne több időt fordítani.

Podolski előtt júliusban Bastian Schweinsteiger is bejelentette, hogy nem szándékozik többször pályára lépni a német válogatottban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »