Újabb négy embert tartóztattak le a Kertész utcai verekedés miatt

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság újabb négy gyanúsítottat helyezett előzetes letartóztatásba, akik a megalapozott gyanú szerint részt vettek a VII. kerületi szórakozóhely, a Fészek klub biztonsági személyzetének bántalmazásában – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékes főosztályán folyik nyomozás csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt. A megalapozott gyanú szerint az ügy négy újabb gyanúsítottja tagja volt annak a 10-15 fős társaságnak, akik szeptember 20-án éjfél körül a Fészek klub előtt bántalmazták a biztonsági őröket, illetve azok segítőit – közölte a főügyészség.

Hírdetés

A kerületi ügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság mind a négy férfi előzetes letartóztatását elrendelte a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. A végzés a gyanúsítottak és védőik fellebbezése miatt nem jogerős.

A folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak száma ezáltal tizenegy főre emelkedett. Közülük jelenleg így már hatan előzetes letartóztatásban vannak, ketten lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak, két további társuk pedig szabadlábon védekezik. Egy gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozása kérdésében a mai napon dönt a kerületi ügyészség. A biztonsági őrökre támadó társaság további tagjainak azonosítása és felkutatása továbbra is folyamatban van – áll a közleményben.

(PestiSrácok)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »