Újabb nap, újabb arany az olimpián

Újabb nap, újabb arany az olimpián

Simán nyert a döntőben, ezzel megvédte londoni címét Szilágyi Áron a riói olimpia szerdai férfi kardversenyében. Ez volt a magyarok ötödik elsősége, küldöttségünk pedig jelenleg az ötödik helyen áll az éremtáblázaton. Összefoglaltuk a tegnap legfontosabb történéseit.

Szilágyi Áront, a kardvívás londoni olimpiai bajnokát vártuk a legjobban szerdán, a Vasas 26 éves vívója a mexikói Julian Ayalát 15-9-re viszonylag simán haza is küldte az első körben. Utána a fehérorosz Aliakszandr Bujkevicset 15-12-re már egy sokkal izzadósabb meccsen, hátrányból fordítva verte meg, de után beindult a henger. A román Tiberiu Dolniceanut 15-10-re, majd a dél-koreai Kim Jung Hvant 15-12 győzte le, a döntőben pedig 15-8-ra, simán verte az amerikai Daryl Homert. A fiatal magyar klasszis megvédte londoni címét!

Kardvívásban Decsi Tamás a 26. lett, az orosz Nikolay Kovalev ellen esett ki. A női tőrben Mohamed Aida a 14., Knapek Edina a 19. helyen végzett.

Az Olimpiai Uszodában ezúttal nem született magyar érem, a női 4×200 méter gyorsváltó – Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállításban – végül pontszerző, hatodik ért célba.

Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám a 19., Földházi Dávid a 22., míg női 200 méter mellen Sebestyén Dalma a 19., Sztankovics Anna pedig a 20. pozícióban zárt.

A női Laserben Érdi Mária 6 futam után a 17., férfi Laserben Vadnai Benjámin 6 futam után a 28., míg Finndingiben Berecz Zsombor 4 futam után a 11. Férfi szabadpisztolyban Tátrai Miklós 34., míg a cselgáncsozó Tóth Krisztián a 90 kilogrammban helyezetlenül zárt, pedig éremeséllyel indult neki az olimpiának.

A férfi vízilabda-válogatott a harmadik összecsapásán is döntetlent játszott, ezúttal az ausztrálokkal végzett 8-8-ra, ám a világbajnok szerbek sem remekeltek, óriási meglepetésre kikaptak a házigazda braziloktól.

A kuvaiti Fehaid Aldeehani révén megszületett a riói olimpián az első olyan siker, amelyet független versenyző ért el: a férfi sportlövők dupla trap versenyszámában nem talált legyőzőre.

A rossz időjárás miatt minden szerdai tenisz- és evezősviadalt töröltek, de az országúti kerékpár egyéni időfutamversenyét megtartották. A nőknél zsinórban harmadjára nyert Kristin Armstrong, míg a férfiaknál a szezon végén visszavonuló svájci klasszis, Fabian Cancellara majdnem egy perc előnnyel szerzett olimpiai aranyat.

A szervezők közben eldöntötték, hogy növelik a biztonsági erők létszámát, miután a lovasversenyeknek helyszínén már másodszor fordult elő lövöldözés, míg kedden kövekkel dobálták meg az egyik újságírókat szállító buszt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »