Újabb "MNA-ágas" rajtaütés volt ma hajnalban – a rendőrség "közösség tagja elleni erőszak előkészületének megalapozott gyanújáról" beszél

Újabb "MNA-ágas" rajtaütés volt ma hajnalban – a rendőrség "közösség tagja elleni erőszak előkészületének megalapozott gyanújáról" beszél

Budapest, Ipolytölgyes, Jászárokszállás, Pécs és Putnok területén hajtott végre elfogásokat összehangolt művelet keretében 2016. november 24-én a reggeli órákban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ közreműködésével – közölte a Police.hu-n az ORFK kommunikációs szolgálata, alább olvasható a folytatás.

A rajtaütések helyszínéről a nyomozók öt főt állítottak elő. Az akciót követő házkutatásokon több lőfegyvert, adathordozókat, feljegyzéseket, propagandaanyagokat foglalt le a KR NNI, illetve egy helyszínen kábítószert is találtak.

A KR NNI az előállított férfiak közül négy főt közösség tagja elleni erőszak előkészületének megalapozott gyanúja miatt, egy főt lőfegyverrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. Utóbbi személyt bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek az ügyészségnek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal valamelyik ágával.

A különböző jellegű szemlék, szakértői vizsgálatok folyamatban vannak.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »