Újabb merénylet Törökországban

Újabb merénylet Törökországban

A keddi törökországi terrorcselekmény után, melyben 41-en vesztették életüket és több százan megsérültek, mikor öngyilkos merénylők felrobbantották magukat Isztambul repülőterén, szerdán újabb terrortámadás történt. Ezúttal a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) követett el pokolgépes merényletet a török hadsereg egyik járműve ellen.

 

A támadás során 2 katona meghalt, hárman pedig megsebesültek. Délkelet-Törökországban egyre gyakrabban hajt végre hasonló támadásokat a PKK, amelynek elsődleges célpontjai a biztonsági erők tagjai, járművei és különféle létesítményei.

 

Mindeközben míg Törökország eddig közkedvelt nyári üdülőhelynek számított, a szlovákiai lakosság érdeklődése rohamosan csökken a török tengerpart iránt.

 

A Pelikan.sk marketingszakértője szerint a Törökország különböző részein történő sorozatos merényletek és támadások nem teszik éppen vonzóvá az eddig kedvelt üdülőhelyeket, a szlovákiai turisták inkább más országokat céloznak meg kirándulásaik során.

 

A szakember szerint ennek ellenére nem csökken az érdeklődés az olyan uticélok iránt, amelyek esetében Iszambulban kell átszállni.

 

Teraz.sk

Nyitókép: chinatopix.com, illusztráció


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »