Újabb lemondás a Godină-ügy miatt

Lemondott a Brassó megyei Vöröskereszt élén betöltött tisztségéről Luana Minea, aki korábban már felfüggesztette tisztségét amiatt, hogy Marian Godină közlekedési rendőr feltárta: meghurcolták a felettesei, mert megbírságolta a nőt szállító sofőrt.

luminMinea, aki a Szociáldemokrata Párt (PSD) Brassó megyei tanácsosa is volt, február 23-án lemondott a pártban betöltött tagságáról, emiatt elveszítette tanácsosi mandátumát.

Minea ezen kívül a területi közrendészeti hatóság tagja volt, a botrány nyomán erről a tisztségéről is lemondott. A történtek után Ioan Aron főfelügyelő korai nyugdíjazását kérte, amelyet jóváhagyott Klaus Johannis államfő.

A rendőr Facebook-oldalán arról írt, hogy február 8-án szolgálat közben megállította a megyei Vöröskereszt vezetőjét szállító autót, amelynek sofőrje elmulasztott elsőbbséget adni egy gyalogosnak. A nő – tisztségére hivatkozva – megpróbálta rávenni, ne vonja be a sofőr jogosítványát, ám Godină nem tágított. Amint arról beszámoltunk, Godină könyvet is írt a szakmája gyakorlása közben átélt „kalandokról”, amelyet nemrég Dacian Cioloş miniszterelnök jelenlétében mutattak be Bukarestben.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »