Újabb könyvet ír Marian Godină brassói rendőr

Újabb könyvet ír Marian Godină brassói közlekedési rendőr, akinek nemrég jelent meg Villanások a szemközti sávból című, a román rendőrség visszaéléseit és túlkapásait taglaló, nagy botrányt kavaró kötete.

marian-godina-isi-da-demisia_bMarian Godină

A második könyv gyerekeknek szól majd és szintén a Curtea Vechénél lát napvilágot – közölte a kiadó munkatársa, Maria Desmirean Nagyszebenben.

„Az új kötet gyerekeknek magyarázza el a rendőrség jelentőségét, mivel a szerző úgy véli, a változások eléréséért a fiatal generációban is tudatosítani kell, mi a rendőrök munkája. Reméljük, együtt változást érhetünk el” – mondta Godină könyvének nagyszebeni bemutatóján kedden este Desmirean. A jelenlévő szerző úgy fogalmazott, még nem látott neki az írásnak, viszont ez valószínűleg nem telik sok időbe, hiszen első könyvén sem dolgozott túl sokat. „Olyan könyvet szeretnék írni, amely hozzásegíti az embereket ahhoz, hogy barátjuknak tekintsék a rendőröket” – mondta Godină, akinek első könyvéből mintegy 40 ezer példány kelt már el, a második pedig várhatóan júniusban lát napvilágot.

Mint korábban beszámoltunk, lemondott február közepén a Szociáldemokrata Pártban (PSD) betöltött tagságáról Luana Minea Brassó megyei tanácsos, miután Godină feltárta, hogy meghurcolták a felettesei, amiért megbírságolta a nőt szállító sofőrt. A rendőrség központi vezetése ezt követően Brassóba küldte belső ellenőrző testületét, amely az ott lefolytatott vizsgálatok nyomán az ügyészséghez fordult a helyi rendőri vezetők magatartása miatt. Minea egyébként felfüggesztette a megyei Vöröskereszt élén betöltött tisztségét is a Godină-ügy miatt.

A Villanások a szemközti sávból című kötetet Dacian Cioloş miniszterelnök jelenlétében mutatták be Bukarestben. Godină egyébként nemcsak a Facebookon vált rendkívül népszerűvé, az általa írt bírságolási jegyzőkönyveket apróhirdetési portálokon árulják.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »