Újabb Hosszú-hajsza az aranyért

Három éremesélyes magyar úszót láthatunk ma este. Cseh László 100 pillangón javíthat, Kapás Boglárka elkezdi 800 gyorson, Hosszú Katinka az utolsó számára készül, és a negyedik aranyérmére hajt.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

A felejthető 200 pillangó után Cseh László a rövidebb pillangó távon vigasztalódhat. A többszörös olimpiai aranyérmes, a 200-on világranglista-vezető magyar a kazanyi vb-n a második helyen végzett ezen a távon, Rióban bevallottan az éremért úszik, de hogy odaér-e a dobogóra, az erősen kétséges.

Cseh László csak hetedik lett 200 pillangón, fizikális problémákkal küszködött a táv második felén, 100-on nem lesz ideje taktikázni, ott izomból kell hasítania. Ott lesz a medencében a kazanyi vb-győztes, a 200-on negyedik Chad le Clos és természetesen Michael Phelps is. Cseh László mindenképpen éremmel szeretne búcsúzni élete várhatóan utolsó olimpiájáról. Az előfutamból bejut majd a középfutamba, és onnan a döntőbe, a formájáról sok minden kiderül.

Kapás Boglárka épphogy lemaradt a dobogóról 400 gyorson, a bemutatkozása így is csodálatosra sikerült. Kapásnak az 1500 a kedvenc száma, pechjére az nem szerepel az olimpiai műsoron, ott van viszont a 800, ahol saját magát a dobogóra várja, annak leginkább a harmadik fokára. Katie Ledeckyt nem lehet megelőzni, a mezőnyben egyedüliként ő tud 8:06-on belüli időt, Kapás legjobbja szűk 15 másodperccel marad el Ledeckyjétől, a ranglista-második is több mint három másodperccel tud jobbat Kapásnál. Ha szigorúan a nevezési időket nézzük, akkor Kapásnak kegyetlenül nehéz dolga lesz a döntőbe jutásért. A ranglista nem különösebben orientál, gondoljunk csak Kenderesi Tamásra, aki az „utcáról jött” és nyert egy bronzot 200 pillangón,

Hosszú Katinka három egyéni arany után hadat üzen a negyediknek is. Előzetesen úgy hittük, hogy 100 háton lesz a legkevesebb esélye, de alaposan rácáfolt az előzetes várakozásokra, és kegyetlen nagy hajrával megnyerte a futamot. Azóta behúzta a 200 vegyest is és döntőbe segítette a gyorsváltót. Na, de mi lehet 200 háton… A sokat idézett ranglista szerint övé a második legjobb idő, Kazanyban, a tavalyi vb-n bronzérmet szerzett ezen a távon. Idei formáját látva nem zárjuk ki az aranyat. Mindenesetre az előfutamból továbbjut, ez a minimum. A középfutam után okosabbak leszünk. Katinka és Shane is tervezgethet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »