Újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbe az Atatürk repülőtéren történt merénylettel kapcsolatban

Újabb gyanúsítottak őrizetbe vételét rendelte el kedden egy török bíróság az elmúlt heti isztambuli repülőtéri merénylettel kapcsolatban.

A török rendőrség tizenhét gyanúsítottat vett őrizetbe, köztük 11 külföldit. Ezzel 30-ra emelkedett a vizsgálati fogságban lévők száma.

Vasárnap 13 gyanúsított került börtönbe – jelentette a török állami hírügynökség, az Anadolu.

A kedden őrizetbe vett 17 gyanúsítottat terrorszervezetben való részvétellel vádolják – jelentette a Dogan hírügynökség.

A hatóságok szerint az Atatürk repülőtéren történt hármas merénylet volt a legvéresebb incidens az idei törökországi támadássorozatban, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hajtott végre.

Az isztambuli Atatürk repülőtéren három öngyilkos merénylő követett el terrortámadást múlt kedden. Ennek során 45-en vesztették életüket, továbbá 236-an sebesültek meg. A reptér külső területénél három merénylő nyitott tüzet, majd a pánikot kihasználva ketten bejutottak a reptérre és felrobbantották magukat. A harmadik elkövető a nemzetközi terminál bejáratánál robbantott.

A feltételezett robbantók közül ketten orosz állampolgársággal rendelkeztek – számolt be múlt héten az Anadolu, de a török hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az értesülést.

Egy török tisztviselő állítása szerint a támadók orosz, üzbég és kirgiz állampolgárságúak voltak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »