Újabb földrengés Olaszországban, épületek dőltek össze

Nem nyugodhatnak meg a földrengés sújtotta közép-olaszországi Perugia tartományban élők.

Utórengések rázták meg hajnalban a tartományt.

Az első utórengés 4,3 fokos volt a Richter-skála szerint, a második ennél enyhébb, 3,0 fokos. A rengéseket különösen erősen lehetett érezni az umbriai Norcia kisvárosban.

Sokan félelmükben az utcára szaladtak. Senki sem sérült meg, de néhány, az augusztus 24-i súlyos földrengés során megsérült épület összedőlt.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök közben pénteken Giovanni Azzonit, a milánói műszaki egyetem rektorát nevezte ki a Casa Italia nevű kormányzati újjáépítési terv felelős vezetőjévé.

A terv nem csupán a földrengésben elpusztult területek újjáépítéséről szól: az egész országban átvizsgálják azokat az épületeket, amelyek veszélyben vannak egy újabb földrengés esetén.

A Casa Italia terv 15-20 éves távlatban évi mintegy 2 milliárd eurós beruházással számol, egyebek között az infrastruktúra és a szélessávú internet terén.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Nehezen megközelíthetők a földrengés sújtotta települések, további áldozatokEgy fél várost elpusztított a földrengés OlaszországbanRovatok: KülföldTelepülés: OlaszországCímkék: külföld, Olaszország, földrengés, természeti katasztrófaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »