Újabb fejlesztések a Beregvidéki Múzeumban

A Beregvidéki Múzeum az egyre látogatottabb kulturális intézményeink közé tartozik. Jönnek ide bel- és külföldi turisták egyaránt, de a vidék iskolásai is gyakran felkeresik.

A múzeum vezetősége, Sepa János igazgató arra törekszik, hogy állandó fejlesztéseket tudjanak eszközölni. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által idén kiírt pályázatnak köszönhetően egy nyomtatóval és laptoppal gazdagodtak, illetve nyolckamerás térfigyelő rendszert építettek ki, ami a múzeum biztonságát szolgálja.

A múzeum épületében igencsak régiek már az elektromos vezetékek, így a 200 darab izzó, amely a termek és az exponátumok megvilágítását szolgálják, jelentősen megterheli azt. Ugyancsak a Bethlen Alapnak köszönhetően egy kisebb pályázaton nyert összegből az égők felét energiatakarékos LED lámpákra cserélték.

A múzeum vezetése mindezért ezúttal is köszönetet szeretne mondani a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 39. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: BeregszászBeregvidéki múzeumKárpátaljakárpátaljai magyarságForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »