Újabb fegyveres támadás Floridában: 20 halott

Újabb fegyveres támadás Floridában: 20 halott

Egy fegyveres elkövető legalább 20 embert megölt, 42-t pedig megsebesített egy floridai (USA) melegbárban. A rendőrség az esetet terrortámadásként kezelte, ennek megfelelően a támadót az első adódó lehetőségnél lelőtték.

 

A Reuters hírügynökség egy magas rangú FBI tisztviselőre hivatkozva nem tartja kizártnak, hogy a merénylő kapcsolatban állt az Iszlám Állammal, de ennek kiderítéséhez a hatóságok még időt kértek.

 

A szórakozóhely biztonsági őre helyi idő szerint hajnali kettőkor keveredett tűzharcba a felfegyverzett férfival, aki ezután a bárban túszokat ejtett. A rendőrség különleges alakulatai viszonylag gyorsan reagálta az eseményekre, és három órával az első lövés eldördülése után megrohamozták a szórakozóhely épületét. A fegyverest lelőtték. Egyelőre nem tisztázott, hogy milyen körülmények között ölte meg áldozatait. A kiszivárgott információk szerint legalább húsz halálos áldozat van. Sajtóértesülések szerint az elkövető a 29 éves  Omar Mateen volt.

 

A hatóságok minden szempontból megvizsgálják az ügyet, hivatalosan még a terrorcselekményt sem zárják ki. A rendőrség nyilatkozata szerint kemény fellépésüknek köszönhetően 30 emberéletet mentettek meg.

 

A városi kórházak közül hármat teljesen lezártak, csak a rendőrség emberi és az áldozatok hozzátartozói mehetnek be. A városban nagy a zűrzavar, többen még nem találták meg családtagjukat.

 

Bár a hatóságok nem kapcsolták össze a két esetet, a hétvégén ez volt második civilek elleni fegyveres támadás a floridai Orlandó városában. Pénteken késő este egy énekesnőt lőttek le koncertje után, miközben autogramot osztogatott.

 

Reuters.com

Nyitókép: Reuters.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »