Újabb esélyek a nyugtalottón

Legkevesebb 10 ezer lejes nyereményben reménykedhet mindenki, aki február 7-én 293 lej és 293,99 lej közötti értékben vásárolt, és meg is tartotta a pénztárszalagot, ezt sorsolták ki ugyanis a nyugtalottó vasárnapi rendes húzásán.

nyugtal6_b

A sorsoláson az idén február elseje és 29-e között kibocsátott kasszaszalagok vettek részt. Mint ismeretes, a nyereményt a sorsolást követő naptól, azaz hétfőtől harminc napon át lehet igényelni.

A nyertes nyugták tulajdonosainak eredetiben kell benyújtaniuk azt az Országos Adóhatóság (ANAF) területi képviseletén. Mellékelniük kell tovább a személyi igazolványuk másolatát, illetve egy kérvényt is. Az adóhatóság illetékesének másolatot kell készítenie a nyugtáról, és egy egyéni számmal kell ellátnia, ugyanis amennyiben a kérések száma meghaladja a százat, második sorsolást is tartanak, mivel az egymillió lejes nyereményalap legtöbb százfelé osztható.

A második sorsolás esetében az egyéni számok közül sorsolják ki a nyertest. Amennyiben viszont a jelentkezési határidő leteltéig kevesebb mint százan jelentkeznek be a nyereményre, akkor az egymillió lejes nyereményalap annyi felé oszlik, ahány jelentkező van. A nyertes szelvényeket ugyanakkor megvizsgálja az adócsalás-ellenes főigazgatóság területi képviselete is. A pénzügyminisztérium közlése szerint egyébként a tavalyi év folyamán közel 5 millió lej értékben osztottak ki pénzt a nyugtalottó 17 985 nyertesének. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »