Újabb értelmetlen pénzszórásba kezdett a jegybank

Fölöslegesek a külföldi irodák

Havi 15 és fél millió forint közpénzt emésztenek fel a Magyar Nemzeti Bank külföldi irodái, s még továbbiak nyitása várható. Az alkalmazottak tágas, drága irodákban ülve elemezhetnek, s figyelhetik a nyugat-európai pénzügyi folyamatokat. A szakértő szerint nincs szükség ezekre, és nem is jellemző ez más jegybankok gyakorlatában.

Minőségi irodákban, kényelmesen dolgozhatnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) külföldi egységeinek dolgozói, s nem keresnek rosszul. Legalábbis erre lehet következtetni azokból az adatokból, amelyeket közérdekű adatigénylésünkre válaszolt lapunknak a jegybank sajtóosztálya.

A Hamburgban, Párizsban és Rómában nyitott irodák vezetői havonta nettó 2534 eurót (800 ezer forintot) visznek haza, azaz bruttó fizetésük 3810 euró (1,2 millió forint). A német kikötővárosban dolgozik még egy elemző is, aki havonta 2281 eurót kap kézhez: az ő bruttó bére 3430 euró, azaz 1,084 millió forint. A vezető munkáját segítő asszisztens fizetési borítékjában minden hónapban félmillió forint lapul, ami háromnegyedmilliós havi bruttó bért jelent.

Folytatás, illetve a teljes cikk további információkkal ITT

Forrás: mno.hu

Emlékeztető: „Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzen” – ezt mondta nevetve a Népszabadság tudósítójának Orbán Viktor, amikor az újságíró arról kérdezte, hogy megingott-e Matolcsy Györgyben a bizalma az MNB alapítványainak elképesztő pénzszórásai miatt. (Részlet az Orbán a Matolcsy-botrányról című cikkből)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »