Újabb elvtárs szeretne MSZP-elnök lenni

Szanyi Tibor mellett Molnár Gyula is ringbe szállhat az MSZP elnökségi posztjáért – írja a Magyar Idők. Információik szerint többen azt is elképzelhetőnek tartják, hogy Molnár Gyula csak azért lép színre, mert majd úgyis visszalép a jelenlegi pártelnök, Tóbiás József javára.

A Magyar Idők szerdai számában közölt cikk szerint a jelenlegi elnök többször elmondta a lapnak, hogy újra elindul a pozícióért, Mesterházy Attila volt pártelnök viszont kijelentette: kizárt, hogy elinduljon a megméretésen.

A jelöltek között emlegették még a lap írása szerint Harangozó Tamást, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnökét, valamint a pécsi Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselőt is.

Kovács László egykori pártelnök, korábbi uniós biztos közölte a napilappal: az MSZP-nek nagy felelőssége lesz abban, hogy az országban ne csak kormányt, hanem rendszert is lehessen választani.

A politikus kifejtette: a nemzeti együttműködés rendszere helyett a demokratikus jogállamot, az "illiberális álmok" csodálata helyett az euroatlanti közösségbe újra szervesen illeszkedő Magyar Köztársaságot kell célnak tekinteni.

Kijelentette: olyan jelöltet tud jó szívvel támogatni, akinek a politikai pálya nem karrier, hanem az ország és az itt élők minél nagyobb többségének szolgálata.

Lendvai Ildikó korábbi pártvezető a témával kapcsolatban azt mondta, annak, hogy több aspiráns van, megvannak a maga előnyei, mert programokat tudnak versenyeztetni.

A választás ugyanakkor esély is arra, hogy a pártra politikai reflektorfény irányul, ezt ki lehet jól is használni, és rosszul is – fűzte hozzá a politikus.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »