Újabb CNG-töltőállomást épít a Főgáz

Újabb CNG-töltőállomást épít a Főgáz

A hazai CNG-piac 2015-ről 2016-ra 55 százalékkal növekedett. A várakozások szerint a budapesti taxis cégek flottáiban egyre nagyobb részt fognak képviselni a CNG-s hajtású gépjárművek, arányszámuk elérheti a 10-15 százalékot. A 2018. január 1-jén életbe lépő új taxis rendelet miatt még az idén több mint ezer taxi gépjármű cseréje várható.

Forrás: AFP

A CNG-benzin vegyes üzemű gépjárművek a használók számára a jelenlegi üzemanyagárak és üzemeltetési költségek mellett körülbelül 10-20 százalékos árelőnyt biztosítanak a klasszikus hajtású gépjárművekhez képest. A CNG gépjárművek károsanyag-kibocsátása több tekintetben kedvezőbb, mint a hagyományos fosszilis gépjárműveké. A modern sűrítettföldgáz-üzemű járművek mára már minden igényt kielégítenek: a CNG-palackok nem a csomag és rakodótérben helyezkednek el, a járművek a mélygarázsokba beállhatnak.

A Főgáz CNG Kft. jelenleg két közforgalmi és leányvállalatával együtt három üzemi töltőállomással rendelkezik. A Nemzeti Közművek részeként biztosítja Budapesten több mint 70 db BKV, illetve Kaposváron 40 db CNG busz üzemanyag-ellátását is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »