Újabb céggel bővült a Nemzeti Beszállítói Program

A Siemens világvállalat az egyik legnagyobb német befektető hazánkban, amely idén 130 éve, 1887 óta van jelen Magyarországon – ismertette Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. Elmondta, a tárca nagyra értékeli, hogy a cég tevékenysége szinte minden fontos területen hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének emeléséhez. Mindez jól nyomon követhető a folyamatosan megvalósuló beruházásokban és fejlesztésekben, a hazánkban megvalósított kutatás-fejlesztésben, az egyetemeinkkel kialakított együttműködésben, és nem utolsó sorban a magyar beszállítók magas számában – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter
Forrás: MTI

Varga hangsúlyozta, a program a hazai vállalkozásokat segíti olyan ismeretek elsajátításában, amelyek szükségesek ahhoz, hogy beszállítóként nagy értékláncokhoz csatlakozzanak.

A már beszállítóként működő vállalkozásokat pedig abban segíti, hogy tevékenységüket még magasabb színvonalon végezzék

– tette hozzá. A tárcavezető szólt arról, hogy a gazdaságunk gyorsabb ütemben történő fejlődése érdekében, szükség van a kormány és a vállalatok közötti együttműködésre, és ebben a munkában kiemelkedően fontos partnerünk a Siemens cégcsoport. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: Magyarország a mostani ipari átalakulás során akkor lesz sikeres, ha a gazdaság egésze meg tud felelni az új kihívásoknak. Hozzátette:

ezen a téren elért eredményeink azt mutatják, hogy jó irányba haladunk, ugyanis a mai nappal már négy nagyvállalat – a Knorr Bremse, a GE Hungary, a Bosch és a Siemens – csatlakozott a kormány beszállító-fejlesztési programjához.

A Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a Siemens hosszú idő óta nem csak beruház Magyarországon, hanem tevékenységével hozzájárul a magyar gazdaság és társadalom fejlődéséhez is. Dale Martin hozzátette, a cégcsoport hosszú távon is kiszámítható, megbízható üzleti partnerségre törekszik magyar partnereivel, ennek keretében erősíti a magyar kis- és középvállalkozások régiós pozíciót is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »