Újabb börtönbüntetés Becaliéknak

Börtönbüntetésre ítélték alapfokon Ioan Becalit, Victor Becalit és Cristian Borceát a hírhedt „átigazolási dossziéban” első fokon eljáró bíró, Geanina Terceanu megvesztegetésének ügyében. 

terceanu65_bGeanina Terceanu

A bukaresti táblabíróság csütörtökön kihirdetett és még megfellebbezhető ítélete alapján a nemrég feltételes szabadlábra helyezett volt játékosügynök, Ioan Becali halmazati büntetésként 7 év és 4 hónapot kapott, a jelenleg is börtönben lévő fivére 5 év és 8 hónapot, míg a Dinamo futballklubjának ugyancsak elzárás alatt álló korábbi főnökét, Borceát 7 év és 10 hónappal sújtották.

A büntetés jogerőre emelkedése esetén mindhármuknak nagyjából három évet kellene letölteniük, míg a megközelítőleg 220 ezer eurós csúszópénz fejében 2012-ben felmentő ítéletet hozó fővárosi bírónak öt évet és hat hónapot kellene rácsok mögött eltöltenie.

A nagyjából tízmillió eurós csalást leleplező botrányban, mint ismeretes, 2014-ben ítélték el a nyolc vádlottat, közülük eddig csak Victor Becali és Borcea nem került feltételes szabadlábra. Terceanut tavaly ősszel tartóztatták le a hatóságok, az eljárás során pedig ő is és Becaliék is beismerő vallomást tettek. Ioan Becalit és Cristian Borceát egyébként épp két hete ítélték egyenként hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre egy belgiumi adócsalási ügyben. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »