Újabb balhé a Városligetben, behatoltak a lezárt területre

Újabb balhé a Városligetben, behatoltak a lezárt területre

Tovább zajlik a Városligetben a “Ligetvédők” tiltakozása a felújítások ellen, ami szerintük csökkenti, sőt, egyenesen tönkreteszi Budapest “tüdejét”. A korábbi, hatóságokkal való összetűzések után a délután kezdődött újabb demonstráción is balhé tört ki.

18:32

Vége a tüntetésnek, de maradnak az emberek

A demonstráció hivatalosan véget ért, ugyanakkor körülbelül 800 fő továbbra is a helyszínen akar maradni, jelentette tudósítónk.

 

Egyelőre ők is, és a rendőrök is kivárnak, oszlatásra ezidáig nem került sor, ahogyan kollégánk előállításokat sem észlelt. Kisebb atrocitások voltak, a tüntetők a Hungexpo kerítésére rakott fóliákat és OSB-lapokat akarták letépni, de a hatóságok megjelenésekor ezzel felhagytak.

 

A rendőrség lezárta a környéket, vélhetően azért, hogy a demonstrálók száma a későbbiek folyamán ne növekedhessen.

18:24

Bírságolnak ezerrel

A Ligetvédők eközben Facebookon kérnek pénzadományokat, mert már 5-10 millió forintnyi bírságot kaptak.

18:15

Áttörték a falat

Jelenleg is zajlik a magukat Ligetvédőknek nevező tiltakozók demonstrációja a Városligetben. Helyszíni tudósítónk szerint nemrég a tüntetők erőszakkal áttörték a régi Hungexpo épületénél felállított kerítést, és behatoltak az építkezés alatt álló területre.

 

A rendőrség nagy erőkkel vonult fel a helyszínen, és elkezdte kiszorítani a tiltakozókat, akik ettől függetlenül is folytatják demonstrációjukat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »