Új vasfüggöny EUtópiában

JEGYZET – Miután a britek kiléptek az Európai Unióból, a francia–német külügyminiszter-páros egy nagyobb együttműködést, több Európát óhajtó javaslattal állt elő – ilyen zanzásított szöveggel foglalkozott sajtónk a témával tegnap-tegnapelőtt.

Tehát: a Brexit ellenére minden rendben lesz, csak boruljunk egymáshoz, együtt előre a tejjel-mézzel folyó EUtópiába!

Kíváncsi vagyok, hány újságíró olvasta végig az egész kilencoldalas dokumentumot, amelyet eredetileg a TVP Info nevű lengyel hírtelevízió szellőztetett meg. (Itt olvasható angolul) Nem sokan. Vegyük tehát le a rózsaszínű EU-szemüveget (ha rajtunk volt), és nézzük a politikailag legüberkorrektebb bikkfanyelvű szöveg egyszerű magyar nyelvre való fordítását. A nemzetállamoknak annyi, végük, lesz egy politikailag egységes EU szuperállam. Lemondunk az állami hadseregekről és hírszerzésről (tessék?), a NATO-t megkerülve lesz egy összeurópai haderő. Közös költségvetés lesz, lőttek a külön valutáknak és nemzeti bankoknak is, mindenki használja csak az (egyre híguló) eurót.

A bevándoroltatás is közös lesz, majd ők elosztják mindenfelé az ún. „menekülteket”. Ne folytasson senki külpolitikát, majd intézi azt Brüsszel. Satöbbi. Nemsokára, az uborka görbületének szabályozása után egy brüsszeli irodában döntik el azt is, hogy Bivalyröcsöge faluban a házvégi vécéülőke nyílásának átmérője 34 centi kell hogy legyen. A helyi Józsi bácsi nem ért ehhez. (A  vécéülőkékről szóló 300 oldalas direktíva betartását egy óriási fizetesű, nyakkendős uraságokból álló különbizottság fogja ellenőrizni Józsi bácsinál.)

Ha valaki még mindig kételkedne a Brüsszel és az egyszerű európaiak közötti új vasfüggönyben: a nyelveket is betiltják. Egy uniós csúcsfityfiritty azt találta ki, hogy az európaiak többsége által beszélt angol már nem hivatalos nyelv, tehát nincs rá szükség az EU-ban. Az Európai Parlament elnöki díszpintye szerint pedig nem tartozik az EU filozófiájához, hogy a tömeg/a nép döntsön a saját sorsáról. Ez lenne az EUtópia? A kisembereknek, (kis) nemzeteknek kuss?

Honfoglaló Árpád fejedelemünk kortársa, IV. (Gyermek) Lajos keleti frank (= német) király legalább őszintébb volt, mikor kimondta: „decretum… ugros eliminandos esse”. Azaz „elrendeljük…, hogy a magyarok kiirtassanak”.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »