Új útvonalakon jöhetnek a migránsok

Az embercsempészet elleni fellépés az ellenőrzések, valamint a jogi szabályozás szigorítása és összehangolása mellett csak akkor lehet eredményes, ha kiterjed a migránsútvonal teljes hosszára. A migránsok új útvonalakon érkezhetnek: az albán–olasz vagy a görög–bolgár–román–magyar útvonal lehetősége is az embercsempészek asztalán van – mondta Bencze József, Magyarország macedóniai nagykövete a Magyar Időknek adott interjúban.

Bencze József kiemelte: az érintett államok rendészeti és titkosszolgálati szerveinek összefogására van szükség, továbbá a csempészethez használt eszközök azonnali elkobzására, a bűncselekményből származó pénz, vagyoni javak elvételére. A lapban közölt interjúban Bencze elmondta: „a magyar kerítésépítést a macedónok követendő példának tartották, hiszen jól lehetett látni, pusztán emberi erővel nem lehet kezelni a napi tízezer fős inváziót”.

A nagykövet arról is szólt, hogy a macedónoknak már több mint egy éve komoly pénzügyi megterhelést jelent a migráció kezelése, még akkor is, ha több szomszédos állam, illetve a visegrádi négyek, így Magyarország is jelentős kétoldalú támogatást nyújtott nekik, illetve uniós döntés született arról, hogy a macedónok kilencmillió eurót kapnak a külföldi kisegítő rendőrök és a saját odavezényelt rendőrök finanszírozására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »