Új szintre lépett a polkorrektség Charlottesville-ben

Új szintre lépett a polkorrektség Charlottesville-ben

Az ESPN amerikai televíziós csatorna úgy döntött, nem közvetíthet a virginiai Charlottesville-ben rendezendő egyetemi futballmérkőzésről a sportággal foglalkozó sportriporterük, mert Robert Lee-nek hívják, ugyanúgy, mint az egykori amerikai polgárháború déli csapatainak főparancsnokát.

Az ESPN sportközvetítéseket és sportműsorokat sugárzó tévécsatorna, Robert Lee pedig többnyire egyetemi labdarúgó- és kosárlabdameccseket közvetít. Neve azonos a polgárháborús főparancsnokéval, akinek szobra miatt a virginiai városban nemrégiben véres összecsapások törtek ki tüntetők egy csoportja és ellentüntetők között.

A tévécsatorna bejelentette: Robert Lee nem közvetíthet a jövő héten rendezendő egyetemi futballmérkőzésről. “Roberttel egyetértésben hoztuk meg a döntést, éppen a névazonosság miatt” – olvasható a televíziós csatorna által kiadott közleményben.

A tévé vezetői megjegyezték: “szégyenletes”, hogy ez a téma a beszélgetésekben egyáltalán felmerülhet, de jelen pillanatban a munkatársuk és valamennyi fél számára ez a legjobb megoldás.

Hírdetés

Az ESPN döntését – elsősorban az internetes térben és az online hírportálokon – éles vita és elítélő nyilatkozatok sora fogadta. Sokan “a politikai korrektség ámokfutásának” minősítették a riporter átmeneti eltávolítását a képernyőről.

Charlottesville-ben csaknem két héttel ezelőtt fajult véres összecsapásokba a Lee tábornok szobrának eltávolítása miatti tüntetés és ellentüntetés. A zavargásokban egy fiatal nő is meghalt, amikor a tüntetésre – Ohióból – érkező egyik neonáci szándékosan az ellentüntetők közé hajtott autójával.

A városban azóta is nagy a nyugtalanság, az önkormányzat ülése például – ahol napok óta folytatják a vitát Lee tábornok szobrának eltávolításáról – zűrzavarba és újabb tüntetésekbe fulladt. Mike Pence alelnök kedden kijelentette: a polgárháborús emlékművek és szobrok eltávolítása a szövetségi államok és a városok, települések döntése, nem a kormányzaté.

MTI

The post Új szintre lépett a polkorrektség Charlottesville-ben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »