Új szervezet vadászna a taxishiénákra

Új szervezetet hoznak létre a taxishiénák lebuktatására, a kormány erre a célra idén 615 millió forintot, jövőre pedig 995 millió forintot költ.

Már toborozzák azokat a munkatársakat, akik a képzést követően 2017 elejétől ellenőrzik majd a közúti áru- és személyszállítást végzőket – tájékoztatta a Világgazdaságot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A létszámról csak később tudnak nyilatkozni, és a szervezet neve sem nyilvános még.

A szervezet a Nemzeti Közlekedési Hatóság alá fog tartozni (amely rövidesen „beolvad” a NFM-be), munkatársai a nap 24 órájában ellenőriznek majd az utakon. 

A kormány határozata szerint az új szervezet idén 615 millió forintból, 2017-től pedig évi 995 millió forintból működhet.

Az NFM emlékeztett arra, hogy az első fél évben folyamatosan egyeztetett a taxis érdekképviseletekkel az egyenlő versenyfeltételeket garantáló, a szabályszegést hatékonyan szankcionáló előírásokról. Az érdekképviseletek az ellenőrzések fokozását rendszeresen szorgalmazzák, szabályozási kezdeményezéssel azonban mindmáig adósak – emelte ki a tárca.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »