Új Rolling Stones-album tizenegy év után

Új Rolling Stones-album tizenegy év után

Tizenegy év után ismét stúdióalbumot ad ki pénteken az amerikai Rolling Stones együttes. A Blue and Lonesome című albumukat a bluesműfaj legendás képviselőinek tiszteletére készítették.

rollingblue_b

„Azoknak a személyeknek, akik arra ösztönöztek, hogy egyáltalán zenével foglalkozzunk, és akik okot adtak arra, hogy együttest alapítsunk” – nyilatkozta Mick Jagger, az együttes frontembere a The New York Timesnak.

A Blue and Lonesome az együttes első olyan albuma, amely kizárólag feldolgozásokból áll. A kiválasztott dalok a bluesműfaj 1950-es évekbeli chicagói képviselőitől származnak, hiszen ezek a művészek olyan zenét alkottak, amely a rock ‘n’ roll forradalmát alapozta meg, és amely az Egyesült Államok és a világ bizonyos régióiban ma is népszerű. Ezek a dalok olyan művészek szerzeményei, mint Little Walter, Eddie Taylor, Howlin’ Wolf, Magic Sam, Jimmy Reed és Willie Dixon, akiknek a műveit felismerhetik a rajongók a pénteken kiadandó albumon.

A Blue and Lonesome-ot eredetileg nem kizárólag feldolgozásokból álló albumnak tervezték, hiszen amikor a feldolgozásokat készítették, saját dalokat is írtak. A lemez gyártását az együttes gitárosa, Keith Richards nemrég kiadott Crosseyed Heart című szólóalbuma ihlette, amelynek kapcsán arra kérte az együttes tagjait, hogy együtt eljátsszák Little Walter Blue and Lonesome című dalát. Mivel jól sikerült, újabb dalt is eljátszottak, és ez arra ösztönözte az együttes tagjait, hogy tovább és tovább játszanak. „Bizonyos tekintetben teljesen a véletlen műve ez az album” – mondta el a 73 éves Jagger.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »