Új orvos igazgató a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

Új orvos igazgató a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

A csíksomlyói kórház elköltöztetésének megoldása, saját laboratórium kialakítása, leszállópálya létrehozása a sürgősségi helikopter számára, lakások építése és bérlése az orvosoknak, orvoshiány pótlása, ezek szerepelnek Hargita Megye Tanácsa és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közös tervei között, amelyeket szerdán március 23-án ismertettek a megyeházán tartott sajtótájékoztatón. Az tájékoztatón Borboly Csaba megyeelnök bemutatta a kórház új orvos igazgatóját, dr. Konrád Juditot.

– Új lendülettel, új igazgatóval folytatjuk tovább a kórházzal a közös elképzelések megvalósítását, azt szeretnénk, hogy a Hargita megyei emberek hatékony, gyors ellátásban részesüljenek. Kialakult egy vitás helyzet a laboratórium ügyében, ez is bizonyítja egy saját laboratórium szükségességét, és már történtek egyeztetések. A terveink között szerepel szakorvosok idehozása, de ehhez biztosítani kell a feltételeket, mint lakások építése, bérlése az orvosok számára, professzionális munkakörülmények kialakítása.

A csíkszeredai kórházat hármas kategóriából kettesre szeretnék fejleszteni, mert így sokkal több pénzt kapnának a biztosító pénztártól, ami magasabb szintű szolgáltatást, több szakembert jelentene, így az intézmény vonzóbb lehetne az orvosok számára és külföld helyett itthon gyakorolnák a szakmájukat – fejtette ki Borboly Csaba.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »