Új módszert találtak ki a telefonos csalók Ukrajnában

A csalók egy újfajta módszert találtak ki – számol be a Strana.ua ukrán hírportál.

A csalás új rendszere abban rejlik, hogy a mobiltelefonra üzenet érkezik arról, hogy átutaltak egy bizonyos pénzösszeget az adott telefonszámra. Ezt még egy sms-üzenet követi, melyben azt kérik, hogy küldjék vissza a pénzt, mert téves számra utalták azt. A valóságban viszont semmilyen átutalás nem történt meg. Ez a telefonos csalás új módszere – írta Julija Rjabcsun újságíró a saját Facebook-oldalán.

“Bevallom, kész lettem volna visszautalni a pénzt, mert kérték. De később ellenőriztem az egyenlegemet. Legyetek óvatosak” – írta Julija Rjabcsun.

A bejegyzéshez hozzászóló személyek arról számoltak be, hogy ők is tudnak hasonló esetről, tehát nem ez az első, hogy csalók ilyen módon akarnak pénzhez jutni.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Rokkant asszonyt vertek át a csalók KárpátaljánÚjabb csalót tartóztattak le KárpátaljánTelefonos csalók 22 ezer hrivnyát csaltak ki egy kárpátaljai nőtőlRovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: csalók, csalás, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »