Új mentőtiszti kocsit adtak át Révfülöpön

Új mentőtiszti kocsit adtak át vasárnap Révfülöpön. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) járműve augusztus 28-áig teljesít szolgálatot a térségben.

Bagyó Sándor, a szakszolgálat vezetője elmondta, hogy a kocsi a helyi önkormányzattal együttműködve Ábrahámhegyen állomásozik. Önálló mentőegységként a település ötven kilométeres körzetében az Országos Mentőszolgálattól kap riasztást. Elsődlegesen a tapolcai járás, a Balaton-felvidék, a strandok és a 71-es főút térségében erősíti az ellátást 10 és 21 óra között.

Az autón minimum egy mentőtiszt vagy orvos teljesít szolgálatot. A kocsiban van újraélesztő-komprimáló berendezés is, amely önállóan végzi a mellkaskompressziót. A mentőtiszti kocsi beszerzését és felszerelését széles körű összefogás tette lehetővé – mondta a szakszolgálat elnöke. A beruházás költségei meghaladják a tízmillió forintot – tette hozzá.

A VMSZ mentőhajói a Balatonnál Tihanyban, Zánkán, Ábrahámhegyen, Keszthelyen, Balatonkenesén és Csopakon teljesítenek szolgálatot, emellett a tónál mintegy hatvan strandon a VMSZ biztosítja a vízi mentőket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »