Új magyar szakok is indulnak a BBTE-n õsztõl

Több mint 8500 államilag támogatott helyet hirdet meg alapképzésen és mesteri képzésen a Babes-Bolyai Tudományegyetem a 2016/2017-es egyetemi évre.

Alapképzésen 4947 államilag támogatott és 9200 fizetéses hely lesz, látogatás nélküli szakokon 2650 helyre lehet beiratkozni. Az ingyenes helyek közül hatvanat roma etnikumú jelentkezőknek, ötöt fogyatékossággal élőknek, 128-at pedig határon túli románoknak tartanak fenn.

Mesterképzésen az államilag támogatott helyek száma 3595, a fizetéseseké több mint 6600, a látogatás nélkülieké pedig mintegy 900. A roma jelentkezőknek 25-öt, a határon túli románoknak pedig 95-öt tartanak fenn.

Alapképzésen 237, mesterin 223 szak közül választhatnak a jelentkezők. Az egyetem hét új szakot kínál alapképzésen az ősszel kezdődő tanévben:

– a környezettudományi és környezetmérnöki karon környezetmenedzsment és -audit (románul), valamint minőségi, egészségi, biztonsági és környezeti mérnökszak (románul), valamint környezetminőségi, környezet-egészségügyi és környezetbiztonsági mérnöki szak (románul);
– a pszichológia és neveléstudomány karon óvó- és elemiiskola-pedagógia (németül);
– az európai tanulmányok karon nemzetközi kapcsolatok és amerikai tanulmányok szak (angolul), nemzetközi kapcsolatok és ázsiai tanulmányok szak (románul), valamint nemzetközi kapcsolatok és üzleti diplomácia szak (románul);
– a politika-, közigazgatás és kommunikációtudományi karon közigazgatási szak (magyarul).

Mesterképzésen 13 új szak közül is választhatnak az érdeklődők, közöttük a szociológia karon a magyar nyelvű humánerőforrás-menedzsment és szervezeti szociológia szakot is.

A 2016/2017-es tanévbe július 12. és 31. között zajlik a beiratkozás, minden karnak a saját ütemterve szerint, az alapképzését itt, a mesterképzését itt lehet megtekinteni. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »