Új funkciója lesz a nyári pápai palotának

Ferenc pápa teljes mértékben múzeummá alakíttatja az olasz fővároshoz közeli Castel Gandolfo pápai nyári rezidenciát.

A pápák négy évszázadon át töltötték itt nyári szabadságukat, október 21-től azonban a pápai lakot teljes mértékben átadják a látogatóknak – írja pénteki számában a La Repubblica című római lap. A termek megnyitását egy kínai kórus koncertjével ünneplik.

Elődjéhez, XVI. Benedekhez képest, aki a nyarakat szívesen töltötte Castel Gandolfóban, Ferenc pápa tejesen lemondott az Albanói-tó (Lago di Albano) partján található palota csendjének élvezetéről.

A rezidencia a 17. század óta van a pápák tulajdonában, nyári rezidenciájává VIII. Orbán tette. VI. Pál ott hunyt el 1978. augusztus 6-án.

A jövőben a turisták a pápa magánkápolnájában lévő hálószobáját is meglátogathatják. Megtekinthető lesz a könyvtár és az iroda, ahol az egyházfők nyaranta vendégeiket fogadták.

A turisták már egy éve látogathatják a pápai palota bizonyos részeit, a magántermekbe azonban eddig nem nyertek bebocsátást. A Vatikáni Múzeumban olyan speciális jegyet vásárolhatnak, amellyel a Sixtusi-kápolna mellett a Castel Gandolfó-i palota is látogatható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »