Új főpásztora van a limburgi egyházmegyének

Új főpásztora van a limburgi egyházmegyének

Szeptember 18-án Limburgban püspökké szentelték Georg Bätzingot, aki az egyházmegye tizenharmadik főpásztora. A szentelést Rainer Maria Woelki bíboros, kölni metropolita vezette a Hessen tartománybeli város székesegyházában.

A szentelésen a világ szinte minden tája képviseltette magát, a német püspökökön kívül afrikai, dél-amerikai, ázsiai és óceániai püspökök is együtt imádkoztak. A dómban és annak környékén több mint kétezren, szerte a városban pedig több helyszínen nagyon sok hívő követte a szentelési szertartást, melyen a társadalmi, politikai és kulturális élet vezetői is megjelentek igen nagy számban. A tartományi televízió egyenes adásban közvetítette szentmisét. A liturgikus eseményt ünnepélyessé tette a dóm zenekarának és énekkarának, valamint operaénekesek közreműködése. A meghívott vendégek a szertartás után a püspöki kertben találkozhattak, beszélgethettek az új főpásztorral és egymással egészen a késő esti órákig.

A Székesfehérvári Egyházmegye nevében Spányi Antal megyéspüspök személyes hangú üzenetét az egyházmegye küldöttsége adta át az új főpásztornak. A két egyházmegye kapcsolata igen szoros, Gerhard Pischl nyugalmazott limburgi segédpüspök és Franz Kaspar, a limburgi egyházmegye volt általános helynöke gyakran vesznek részt Székesfehérváron az augusztus 14-i fogadalmi szentmiséken és sokféle formában támogatják a Székesfehérvári Egyházmegyét. Ezek az alkalmak lehetőséget nyújtanak a közös imádságon túl a közvetlen találkozásra és az egymás iránti elkötelezettség megélésére is.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Hajdu Ferenc

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »