Ügyvédje szerint Prince tiszta, egészséges életet élt

Ügyvédje szerint Prince tiszta, egészséges életet élt

Prince nővére egy bírósági dokumentumban közölte, hogy az énekes nem hagyott hátra végrendeletet. Az ügyvédje, aki hosszú ideig volt a sztár jogi képviselője, kijelentette, hogy az énekes tiszta, egészséges életet élt és megkérdőjelezte azokat a feltevéseket, amelyek szerint drogfüggő lett volna.

Prince múlt csütörtökön hunyt el Minnesota külvárosában, Chanhassenben álló Paisley Park stúdiójában, amely egyúttal otthona is volt. Az 57 éves sztár halálának okát az első halottkémi szemle és boncolás nem tudta megállapítani, a vizsgálat teljes lezárása azonban még hetekbe telhet. A rendőrség szerint esetleges öngyilkosságnak nincs jele.

Prince nővére, Tyka Nelson kedden egy minnesotai bíróságra benyújtott dokumentumban közölte, hogy a sztárnak nem volt írásos végrendelete, ezért kérte a bíróságot, hogy nevezzen ki a néhai sztár hagyatéki ügyeinek intézésére egy különleges adminisztrátort.

A sztár vagyonáról nincs pontos adat, de csupán zenei katalógusának becsült értékét több mint félmilliárd dollárra teszik. Rajongói a halálhíre után három nap alatt több mint 2,3 millió dollárért vásárolták meg dalait.

Az énekesnek tucatnyi ingatlana volt a Paisley Park stúdiókomplexumban és környékén, ezek értékét idei áron mintegy 27 millió dollárra becsülték.

Nelson a bírósági dokumentumban felsorolta azokat közeli rokonokat, akik Prince örökösei lehetnek. A listán a saját neve mellett öt további testvér és féltestvér nevét tüntette fel.

L. Londell McMillan ügyvéd, aki 25 éve ismerte az énekest, és egy időben menedzsere is volt, az AP hírügynökségnek adott interjújában hétfő este elmondta: a Prince halálát megelőző vasárnap még beszélt a sztárral. Azt követően hívta fel telefonon, hogy megtudta, az Atlantából hazatérő Prince magánrepülőjének váratlanul le kellett szállnia, mert az énekes olyan rosszul volt, hogy sürgősen kórházba kellett szállítani.

“Azt mondta, hogy teljesen rendben van, és hamarosan ismét felhív”

– idézte fel McMillan.

A TMZ celebportál meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a sztár halála után azt közölte, hogy Prince gépének azért kellett sürgősen landolnia április 15-én Moline repülőterén, mert az énekest drogtúladagolás miatt kellett kezelni. Prince korábban betegségre hivatkozva elhalasztotta atlantai koncertjeit, de végül április 14-én fellépett a városban.   

McMillan a TMZ állításaival kapcsolatban azt mondta: meglehet, hogy a sztárnak fájdalmai voltak, esetleg időről időre gyógyszereket is bevehetett, de “nem használt semmilyen drogot, ami aggodalomra adhatott volna okot”. Az ügyvéd hangsúlyozta: Prince vegetáriánus volt, és köztudottan tiszta volt az életstílusa.

McMillan azt is elmondta: Prince remekül volt, csodás volt az élete, és élvezte is ezt az életet, sok örömöt talált benne.

Az ügyvéd felidézte, hogy Prince-nek köszönhette a karrierjét. Ő volt a menedzsere abban az időben, amikor a sztár lemezkiadójával, a Warner Bros. Recordsszal vívta csatáit.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »