Ügyvéd: Beke István érzelmileg a padlón van

Nem tudta megerősíteni a Krónikának Beke István védőügyvédje a terrorvád ügyében kiszivárgott vádiratban szereplő újabb állítások valóságtartalmát, mivel még nem bocsátották rendelkezésére a dokumentumot

Magyar Menedék - Badiny

Nem tudta megerősíteni a Krónikának Beke István védőügyvédje a terrorvád ügyében kiszivárgott vádiratban szereplő újabb állítások valóságtartalmát, mivel még nem bocsátották rendelkezésére a dokumentumot.

Lapunk azt követően kereste meg Dragoş Cristian Licát, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi elnökének jogi képviselőjét, hogy a News.ro hírügynökség pénteken részleteket közölt az ügyészség Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztálya (DIICOT) vádiratából. Ebben a nyomozó hatóság – többek között lehallgatott beszélgetések alapján – azt állítja, hogy az állítólagos kézdivásárhelyi merényletkísérleten kívül erdélyi gázvezetéket is robbantottak volna, ugyanakkor oroszországi finanszírozásra próbáltak szert tenni a HVIM tagjai.

A brassói ügyvédtől megtudtuk, látta a híradásokban a védencével kapcsolatos újabb állításokat, ám mivel még nem kapta kézhez a vádiratot, nem kívánja kommentálni ezeket. „Jó lenne, ha a sajtó pártatlanságról tenne tanúbizonyságot, és nem csak a védencemet rossz fényben feltüntető dolgokat hangsúlyozná ki, hanem említést tenne a mozgalom tevékenységének pozitív oldaláról is. Például a karitatív tevékenységükről vagy arról, hogy többször véradással segítettek embereket” – jelentette ki a Krónikának Dragoş Cristian Lică, akit elmondása szerint kifejezetten zavar, hogy sokan máris bűnösnek kiáltják ki Beke Istvánt, holott jogerős bírósági ítéletig megilleti az ártatlanság vélelme.

Beke jogi képviselője hozzátette, a felsorolt okok miatt a közösség elleni merényletkísérlettel, valamint a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének a kísérletével vádolt védence nem hatalmazta fel arra, hogy nyilatkozzék a sajtónak. A Krónika kérdésére az ügyvéd mégis elmondta, hogy a tavaly december elseje óta előzetes letartóztatásban lévő Bekét alaposan megviseli a fogvatartás, az ellene megfogalmazott vádak, valamint az, hogy közel fél éve távol van a családjától.

„Érzelmi szempontból padlón van, ártatlannak tartja magát, és azt szeretné, ha ügyét minél hamarabb letárgyalná a bíróság. Ráadásul egészségi problémák is jelentkeztek nála, bőrkiütések jöttek ki rajta, orvosi ellátásban is részesült” – tudtuk meg a brassói ügyvédtől, aki szerint védencét mindenekelőtt pszichikai alapon viselik meg a történtek.

kronika.ro


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »