Ügyészség: szűk körben nem tilos a kamukausztozás

Ügyészség: szűk körben nem tilos a kamukausztozás

Bűncselekemény hiányában megszüntette a jobbikos Kulcsár Gergely parlamenti képviselő ellen a "nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása gyanúja miatt" tavasszal indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

A nyomozás megszüntetésével Kulcsár Gergely elkerülte a három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegető "bűncselekmény" miatti vádemelést. Az ügyészségi határozat szerint azért, mert bár a frakciótársainak írt levelében a kamukausztozás "kimeríti a nemzetiszocialista rendszer bűneinek tagadását", ám ez nem a nagy nyilvánosság előtt történt.

Mint ismeretes, Kulcsár azt kérdezte frakciótársaitól kiszivárogtatott levelében, részt vegyenek-e a holokauszt-emléknapon az Országgyűlésben. Azt is kérdezte, mit tegyenek, ha "valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira".

Az ügyészség szerint kifejezései megfelelnek "a feljelentett bűncselekmény törvényi tényállási elemének", ám "a nemzetiszocialista rendszer bűneinek tagadását" az követi el, aki mindezt nagy nyilvánosság előtt teszi. A levelet azonban Kulcsár egy szűk, csak 46 párttársát tartalmazó zárt levelezőcsoportba küldte, és ebből bizonyíthatóan csak 11-en olvasták el azt.

A nyomozás azt is megállapította – derült ki az ügyészség nyomozást megszüntető határozatából -, hogy "a levél támájából és címzettjeiből (a Jobbik-frakció tagiai) arra lehet következtetni, hogy a közlés célja "nem a holokauszttal mint történelmi eseménnyel kapcsolatos nézetek terjesztése, hanem az országgyűlési emléknappal kapcsolatos frakcióálláspont megvitatása, kialakítása volt."

"Bár a levélben szereplő kijelentések tagadják, kétségbe vonják a nemzetiszocialista rendszer által elkövetett emberiség elleni cselekmények tényét, a nagy nyilvánosság előtti elkövetés mint tényállási elem a nyomozás adatai szerint nem valósult meg – állapította meg az ügyészség.

Hírdetés

(Origó korrigálva)

Korábban írtuk:

Magánlevelezésre is lecsap a kamukauszt gondolatrendőrsége: nyomozás indult Kulcsár Gergely ellen

Kulcsár Gergely lehet a következő elítélt: feljelentette a közpénzből TEVékenykedő zsidó gondolatrendőrség

Kulcsár Gergely megint mehet virágért: kiderült, hogy a parlamenti holomegemlékezésért sincs annyira oda


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »