"Ugyanolyan tanulatlanok, mint mi" – a cigányok konkurenciát látnak az új bevándorlókban, náluk is beindult a kampány

"Ugyanolyan tanulatlanok, mint mi" – a cigányok konkurenciát látnak az új bevándorlókban, náluk is beindult a kampány

Egységesen lépnének fel az európai cigányok a migráció ellen, emiatt is alakítanak egyesületet magyarországi kezdeményezésre. Lakatos Attila cigányvajda (tudják, aki Orbán Viktor jelenlétében arról beszélt, hogy ha tízből tíz, húszból húsz elkövető cigány, akkor az azt jelenti, hogy nagyon is van cigánybűnözés) azt nyilatkozta a Magyar Időknek: "a romáknak meg kell védeniük gyerekeiket, családjukat, munkájukat és az országot, amiben élnek, ezért nemet kell mondani a bevándorlásra".

Európai Romák Egyesülete néven civil szervezet bont zászlót szombaton Miskolcon; az alakuló ülésen hazai, elsősorban Borsod megyei cigány szervezetek mellett külhoniak – erdélyiek, felvidékiek és kárpátaljaiak – is részt vesznek. A kezdeményezés egyik vezéralakja Lakatos Attila Borsod megyei cigányvajda, aki várhatóan az egyesület elnöke is lesz.

– Látva a folyamatokat, másfél-két hónapja merült fel bennünk, hogy össze kellene fogni az európai romákat, hogy a migránskérdésben is együtt tudjuk képviselni az érdekeinket – hangsúlyozta Lakatos Attila.

– Először a megyei roma önkormányzatokkal vettem fel a kapcsolatot, csaknem 150 szervezettel már találkoztam, a kört azonban folyamatosan tágítjuk. Az alakuló ülésen már több környékbeli ország romái képviseltetik magukat, de hamarosan a cseh, majd a Nyugat-Európában élő cigánysággal is felveszem a kapcsolatot. Őket is szeretnénk bevonni a munkába – tette hozzá. Az egyesület nyitott lesz arra is, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljon a szervezetbe, hiszen például Kanadában vagy az USA-ban is sok roma él.

– Fontos, hogy a migránskérdésben hallassuk a hangunkat, és egységesen lépjünk fel a bevándorlás ellen. Nem akarunk olyan országban élni, ahová sok bevándorló érkezik. Most még szabadon elengedjük a gyermekeinket iskolába, mert nem bántja őket senki. (Csak a cigányok gyerekei a magyarok gyerekeit, de ez valóban nem a cigányok problémája, hanem a miénk – a szerk.) Ha bejönnek a bevándorlók, akkor félteni fogjuk a lányainkat, a feleségeinket és a családunkat, mert senki nem lesz biztonságban. (Mi már most így vagyunk ezzel minden egyes nap az ómigránsaink miatt, de ezt Lakatos Attila nagyon jól tudja, s a bevezetőben linkelt videóban becsülettel ki is mondta.)

– A migránsok miatt veszélybe kerülnének a munkahelyeink is, mert ők ugyanolyan tanulatlanok, mint mi vagyunk, és ugyanazt a munkát tudnák elvégezni, mint mi, így csak a rovásunkra tudnának érvényesülni. Osztozkodni kellene az egészségügyön és az oktatáson is. Meg kell védenünk az országot, a közfoglalkoztatást, ami jól működik, és amiért hálásak vagyunk – szögezte le a Borsod megyei cigányvajda.

Lakatos Attila kijelentette azt is: október 2-án mindenkinek el kell menni voksolni, és nemmel kell szavazni. – Mi, magyarok és romák több száz éve együtt élünk az országban, ismerjük egymás nyelvét, kultúráját. E kérdésben egységesen nemet kell mondanunk – hangoztatta a borsodi cigányvajda.

Veszélyben a segély is?

A betelepítési kvóta elleni népszavazáson való részvételre buzdítja a cigányságot az Országgyűlés cigány nemzetiségi szószólója.

Farkas Félix a Magyar Időknek úgy fogalmazott: egy migránshullám minden lehetőséget elvenne a magyarországi "romáktól", akik felzárkóztatásáért a mostani kormány komoly erőfeszítéseket tesz. Szerinte a népszavazás fontos, és a hazai cigányság nem engedheti meg magának, hogy ne menjen el szavazni, és ne nemmel voksoljon. Hozzátette: az idetelepített bevándorlóknak lakást, munkát, szociális ellátást kell az államnak biztosítani, ami komoly terhet róhat a költségvetésre.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »