Úgy terjed a Wizzair-jegyes átverés, mintha az emberi ostobaság érettségi tétel lenne az Élet Iskolájában

Úgy terjed a Wizzair-jegyes átverés, mintha az emberi ostobaság érettségi tétel lenne az Élet Iskolájában

Egy már első ránézésre is egyértelműen kamuoldal terjeszti, hogy aki kitölt egy kérdőívet, az ingyen repülőjegyhez jut.

Az Index darabjaira is szedte az oldal átverését:

Órák óta azt írják a hamis weboldalon, hogy 332 ingyen repjegy van szabadon, és azt ígérik, hogy ezeket egy kérdőív kitöltése után lehet megszerezni. Szedjük csak darabokra a weboldal címét!

Hírdetés

Van egy előtag „wizzair.” az elején, ezt követi a csalók domainneve, a „com-signup.co”, és azt követően még látható egy  „/hu/?qOi5f6V” technikai azonosító. Ebből látszik, hogy az egészhez semmi köze nincs a wizzair.com doménen működő légitársaságnak.

Mint írják: az oldal trükkösen csak úgy teszi letölthetővé az állítólagos elnyert jegyről szóló kupont, ha előbb rányomunk a megosztás Facebookon gombra. Egyiket sem szabad megtenni, nincs ingyen repjegy, egyszerűen be kell zárni az oldalt – írja a portál.

Persze a tudnodkellinfók, oltásellenesek és fényt evők országában semmi sem lehetetlen, alkotmányos alapjogunk éjsetét hülyének lenni:

Nyomj egy lájkot és nem fogod elhinni, mi történik!

„A nyomj egy like-ot, és ird (sic) alá hogy „OMG” és nézd meg mi történik a képpel. Hihetetlen” 51 230 embertársunknak tetszik, 1425 honfitársunk megosztotta, és 51 468 ember hozzászólt. Mert várta, hogy jöjjön a hihetetlen. Csak az bizony nem gyütt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »