Úgy megváratták a súlyos sérültet Győrben, hogy inkább átugrott Ausztriába, ahol azonnal megműtötték

Úgy megváratták a súlyos sérültet Győrben, hogy inkább átugrott Ausztriába, ahol azonnal megműtötték

A magyar egészségügy, amire Rétvári Bence államtitkár épp ma volt rendkívül büszke, és amit lassacskán csak a nyugdíjas orvosok tartanak életben, a hétvégén is megmutatta a foga fehérjét.

Odnoga Tamás „Danev” még szombati Facebook-posztjában számolt be megdöbbentő kalandjáról, miután egy üveglap súlyosan megsértette a lábát: majdnem levágta két lábujját.

Mint írta, a győri baleset után azonnal a városi baleseti sebészetre rohant, hogy orvosi segítséget kérjen, varrják vissza a lábujjait. Ugyan állítása szerint két törülköző is átázott vérrel, amikor beért a sürgősségire, azt mondták neki, hogy

körülbelül 10 ember van előtte, úgyhogy várnia kell kb. 1,5 órát.

Azt írta, „osztott-szorzott”, majd úgy döntött, még akkor is jobban jár, ha autóba ül, és átmegy Ausztriába. Az volt a szerencséje, hogy automata váltós a kocsija, így nem volt szüksége a bal lábára.

Hírdetés

„Bruck an der Leitháig eljutottam, ott találtam egy kisebb mentőállomást, berohantam, a mentős ahogy meglátta a lábam mentőautóba rakott, és elvittek az első kórházig, ahol azonnal megműtöttek!”

– írta a posztban, hozzátéve: jobban jött ki azzal időben, hogy elindult, és egy másik országban fordult orvoshoz, mintha itthon maradt volna, és megvárta volna az ellátást.

Majd feltette a tízmillió forintos kérdést:

„Azért érdekelne, hogy azok az emberek, akik Győrben vagy bármely másik magyar városban élnek, és segítségre szorulnak, azokkal mi lesz!?

Ez egy kiváló kérdés.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »