Ugrott a bécsi cukrászdanyitás

Nem tudom, hogy az elmúlt napok történései után az átlag izlandiak szembesültek-e már azzal a ténnyel, hogy nekik mostanság biztos nem lesz cukrászdájuk Bécsben. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha szembesültek vele, ha nem, magasan tesznek az egészre. A bécsi cukrászdanyitásra is, meg úgy en bloc az egész felvilágosult Európai Unióra. És ez most már nemcsak a hétköznapi emberek véleménye, hanem a hivatalos izlandi kormányálláspont is.

Múlt pénteken Gunnar Bragi Sveinsson külügyminiszter az ottani köztelevíziónak nyilatkozva jelentette be a kabinet döntését: „A két kormánypárt, a Haladó Párt és a Függetlenségi Párt megállapodott annak a törvényjavaslatnak a szövegében, amely a 2010-ben beadott EU-tagsági kérelem visszavonását tartalmazza. Izland népszavazás megtartása nélkül visszavonja uniós csatlakozási kérelmét.”

Ennyi.

Hírdetés

[Nei takk! – Kösz, nem!]

Az izlandi kormány a közvélemény teljes egyetértésével finoman szólva is beintett az EU-nak. Nem érdekelte őket, hogy a társulási folyamat már elkezdődött, nem érdekelte őket, hogy a csatlakozási tárgyalások 35 tárgyalási témafejezetéből 21-et már megnyitottak, és tízet már eredményesen le is zártak. Nem törődtek az EU-ból jövő nem hivatalos csatornákon érkező fenyegetésekkel és üzengetésekkel. Az izlandi vezetést csak és kizárólag egy dolog vezérelte: Izland nemzeti érdeke.

Persze most sokan mondhatnák, hogy Izland túl kicsi ország ahhoz, hogy jelentőséggel bírjon az EU szempontjából. Ez egyrészt igaz, hisz egy nagyjából 300 ezer lélekszámú ország valóban nem képvisel nagy piacot, valóban nem képvisel se gazdaságilag, se katonailag jelentős erőt. A döntésük ettől függetlenül azt gondolom, mégis jelentős. Izland innentől követendő példa lehet arra, hogy miként lehet ellentmondani a globalista törekvéseknek. Követendő példa lehet arra, hogy miként tudja egy ország a saját útját járni, hogy miként tud egy ország a saját érdekeit a legjobban képviselve ellavírozni a világ dolgait befolyásoló érdekcsoportok között.

Az izlandiak múlt pénteken elvetették a kockákat. Érdemes lesz figyelni, hogy hol állnak meg…


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »