Tuzson: Tévesen érvel a baloldal

Téves az, a baloldali ellenzék által hangoztatott érv, hogy az európai jogot nem írhatja felül az alaptörvény – jelentette ki Tuszon Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A népszavazás szövegét be kell illeszteni az alaptörvénybe; a módosítás pontosított szövegét hétfőn terjesztik az országgyűlés elé – erősítette meg a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence a 180 percben hozzátette: a magyarországi csoportos kényszerbetelepítés tilalmát úgy kell az alaptörvénybe illeszteni, hogy az ne legyen ellentétes az uniós eszmékkel.

Hangsúlyozta: téves az, a baloldali ellenzék által hangoztatott érv, hogy az európai jogot nem írhatja felül az alaptörvény.

Tuzson Bence az M1-en emlékeztetett: a nemmel voksoló 3,3 millió ember nemzeti egységet alkot, akaratukat nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az államtitkár ugyanakkor hangsúlyozta: egy eszköz sosem jelent teljes megoldást, így az alaptörvény módosítása mellett szükség van más intézkedésre is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »