Tuzson Bence szerint Magyarország erősödése miatt nőnek a fizetések

Magyarország erősödik, ennek hatásait az embereknek is érezniük kell, erről szól a fizetések emelkedését jelentő bérmegállapodás – hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán péntek este.

Tuzson Bence felidézte, hogy jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek, azt azonban nem említtette meg, hogy az OECD tagállamai közül nálunk a legmagasabb a minimálbér adóterhei.

Tuzson Bence arra sem tért ki, hogy Magyarországon még a legjobban kereső néhány százalék is legfeljebb annyit visz haza, mint egy Ausztriában dolgozó, osztrák minimálbérre bejelentett takarító. Azt sem nagyon emelte ki, hogy a statisztikák szerint, Magyarországon a társadalom egésze tartozik az európai eloszlás aljához. Nyilván vannak persze kivételek, például Orbán Viktor kedvenc gázszerelője, Mészáros Lőrinc, vagy a helikopterező Rogán Antal.

Az államtitkár szavai szerint aki akar és tud dolgozni, ma a korábbinál könnyebben talál munkát, Magyarország pedig jó úton halad a teljes foglalkoztatottság felé. Tuzson Bence fontosnak nevezte az adózás egyszerűsítését, mivel – mint mondta – sokszor nehézkes az adminisztráció.

A társasági adó jövő évtől 9 százalékra csökkentett szintje a legalacsonyabb az Európai Unióban – közölte az államtitkár.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »