Tűzpárbaj Kelet-Jeruzsálemben – három halott, négy sebesült

Tűzpárbaj Kelet-Jeruzsálemben – három halott, négy sebesült

A megszállt Kelet-Jeruzsálemben egy palesztin fegyveres ma délelőtt robogó személyautóból tüzet nyitott polgári személyekre, illetve a rendőrség különleges egységének tagjaira. Két személyt, köztük egy rendőrt meggyilkolt, egyet életveszélyesen, ötöt közepesen megsebesített. A támadónak ma kellett volna bevonulnia az izraeli börtönbe, miután elítélték egy iszlamista szervezetben végzett tevékenységéért. A palesztin fegyverest végül a kiérkező határrendőrök agyonlőtték – jelenti az Izraeli Rádió.


Az agyonlőtt palesztin holtteste Jeruzsálemben

Kelet-Jeruzsálemben ma délelőtt egy palesztin fegyveres haladó gépjárműről tüzelt az Országos Rendőr-főkapitányság épülete előtti villamosmegállóban várakozó polgári személyekre. Az első helyszínen a lövések következtében életveszélyesen megsebesült egy nő. A támadó ezután nagy sebességgel továbbhaladt, majd rálőtt egy autójában tartózkodó másik nőre. A Sejh Dzsarráh nevű városrész közelében leállította az autóját, kiugrott belőle és elkezdett tüzelni a már feléje tartó különleges rendőrségi egység fegyvereseire, de a palesztint mégsem ők, hanem a határrendőrség közelben tartózkodó katonái lőtték agyon rövid tűzpárbaj után.

Az izraeli biztonsági szolgálatok hírzárlatot rendeltek el a tettes kilétéről, illetve a fegyveres támadás körülményeiről. A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom viszont máris jelentette, hogy a fegyveres lövöldöző korábban izraeli börtönben ült, s két héttel ezelőtt azért távolították el Jeruzsálemből, mert az El-Murábitún nevű iszlamista szervezet tagja volt. Izraeli források szerint a palesztinnak ma kellett volna bevonulnia az izraeli börtönbe, miután az említett szervezetben való tevékenysége miatt újabb négy hónap börtönbüntetésre ítélték. A Hamász és az Iszlám Dzsihád üdvözölte a Jeruzsálemben végrehajtott támadást, s azt a megszállás elleni küzdelem legitim részének nyilvánította.

A legutóbbi hírek szerint a 39 éves, Sziluán falubeli palesztin támadó megölte az izraeli rendőrség különleges egységének egyik fegyveresét, egy 64 éves asszonyt, illetve egy további nőt életveszélyesen, öt személyt pedig közepesen megsebesített.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »