Tűz volt egy orosz katonai raktárban – a minisztériumi közlés szerint nincs sérült, egyéb híradások állítják, halottak is vannak

Kigyulladt egy rakétahajtómű hétfőn egy dél-oroszországi raktárban, ahol az orosz légvédelem célpontként használt rakétáinak „nem harci” alkatrészeit tárolják, de senki sem sérült meg – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Meg nem erősített híradások szerint azonban a balesetnek halottjai és sérültjei is vannak.

A tárca kommünikéje szerint a balesetnek, amely az Asztraháni körzet Asuluk kiképző lőterén történt, nem voltak sérültjei, a tüzet eloltották, és az incidens miatt senkit sem kellett kimenekíteni a helyszínről, de az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a bázisról és az ahhoz tartozó lakóházakból csaknem 600 embert evakuáltak.

A Ria Novosztyi hírügynökségnek és a gazeta.ru hírportálnak név nélkül nyilatkozó források azt mondták, hogy a helyszínen, ahol rakéta-hajtóanyagot tárolnak, erős robbanások történtek. Az Asztrahanyszkije Novosztyi hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt állította, hogy a balesetnek halottjai és sérültjei is voltak.

A hivatalos közlés szerint a tűz "előre tervezett munkálatok" idején ütött ki. A védelmi minisztérium egy hete jelentette be, hogy váratlan ellenőrzéseket tartanak egyebek között a katonai raktárakban.

A védelmi tárca vizsgálatot indított a baleset okának kiderítésére.

A TASZSZ hírügynökség szerint Asulukban legutóbb 2012. május 24-én történt baleset: akkor egy teherautóról való lerakodás közben kigyulladt és felrobbant 120 ládányi gránátvető-lövedék. Senki sem sérült meg.

2011. augusztus 23-án ugyanitt Grad sorozatvetőhöz való rakéták robbantak fel. Akkor nyolc katona meghalt, tízen megsérültek.

Az 1960-ban létrehozott gyakorlótéren próbálják ki az orosz légvédelem legkorszerűbb eszközeit, itt tesztelték egyebek között az Sz-400-as rakétarendszert is.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »