Tusványos – Hiányolják az ellensúlyozást a melegek

Tusványos – Hiányolják az ellensúlyozást a melegek

A melegek képviselőit is hívják meg Tusványosra, amennyiben őket is érintő témákat tűznek napirendre – kéri a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezőit a Facebook közösségi oldalon közzétett nyílt levelében az LMBTQ Erdélyben csoport.

0lmbtqerd_b

„Aggodalommal halljuk és olvassuk, hogy a homoszexualitást és a regisztrált élettársi kapcsolatot, a melegházasságot taglaló, az azt érintő beszélgetéseken általában ellensúlyozás nélkül bélyegeznek meg egy olyan kisebbséget, amelyet Romániában amúgy sem illetnek meg semmilyen jogok” – írják.

Az erdélyi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer ügyekkel foglalkozó közösségi oldal képviselői levelükben a Paizs József segesvári református lelkész előadásában elhangzottakra utalnak, melyről az Index közölt terjedelmes beszámolót. A magyarországi hírportál szerint a lelkész betegeknek nevezte a melegeket, és több, rájuk nézve sértő kijelentést tett. Paizs József Facebook-bejegyzésben reagált a több erdélyi sajtóorgánum által is idézett írásra, kifejtve, félreértették az általa mondottakat, hiszen mondanivalója „a szeretetről, ennek hiányáról szólt, nem pedig gyűlöletkeltésről”.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »