Tusványos – Egymillió forint határon túli képzésekre

Tusványos – Egymillió forint határon túli képzésekre

Közel egymilliárd forinttal (14 millió lejjel) támogatja az erdélyi és a többi határon túli magyar közösség anyanyelvi oktatását és a minőségi képzéseket a magyarországi Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány, a támogatásokat a pályázatokkal lehet elnyerni.

tusvlogo6464_b

Az MTI beszámolója szerint a támogatást Erdélyi Rudolf Zalán, az alapítvány igazgatója jelentette be Tusnádfürdőn. Hangsúlyozta: a cél, hogy a határon túli magyarság szülőföldjén is versenyképes tudást szerezhessen. Elmondta: különös hangsúlyt fektetnek a pénzügyi és közgazdasági felsőoktatásra, illetve a pénzügyi ismeretek minél szélesebb körű terjesztésére, ennek azonban alapvető feltétele a magyar közoktatás minél teljesebb fejlődésének elősegítése.

Szeretnék, ha a határon túli magyarság körében a magyar nyelven oktató intézmények valódi alternatívát jelentenének az államnyelven oktató iskolákkal szemben, hogy a magyar nyelvű képzést választók ne csak nemzeti öntudatból, hanem racionális érvek mentén is hoznák meg azt a döntésüket, hogy érdemes anyanyelven tanulni, tette hozzá. A pályázaton minden határon túli magyar oktatásban szerepet vállaló intézmény részt vehet, így egyetemek, közoktatási intézmények, szakkollégiumok és diákszervezetek, egyesületek vagy alapítványok is jelentkezhetnek, illetve magánszemélyek is pályázhatnak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »