Tusnádfürdő most már tényleg odacsap a medvéknek

Tusnádfürdő most már tényleg odacsap a medvéknek

Megérkeztek Tusnádfürdőre a medvebiztos szemeteskonténerek, így biztonságosabbá válhat a Hargita megyei kisváros.

Amint arról már áprilisban beszámoltunk, Tusnádfürdő nem bír egy, a város közelében élő medvecsaláddal. Az elköltöztetés sem lenne jó megoldás, ezért medvebiztos kukák beszerzésével próbálják felvenni a harcot a településen, ahol kilőni sem lehet a macikat.

A napokban érkezett meg Tusnádfürdőre az a 46 medvebiztos szemeteskonténer, amelyet a Hargita Megye Tanácsa lebonyolított megyei integrált hulladékgazdálkodási projektből vásároltak – közölte az intézmény az MNO-val. A projekt révén felszámolták a város határában eddig éktelenkedett régi hulladéklerakót is. Az egy hektáron elterülő 15 500 köbméteres háztartási hulladékhegyet áthordták Csíkszeredába, az EU-konform hulladéklerakóba.

Az egykori lerakó csütörtöki megtekintésekor Korodi Attila parlamenti képviselő, Borboly Csaba megyei tanácselnöke és Melles Mária alpolgármester reményét fejezte ki, hogy mivel a beszerzett konténereknél a medvék nem férnek hozzá a hulladékhoz, a kidobott élelemhez, visszahúzódnak az erdőbe, és így biztonságosabb lesz a város. Korodi Attila megjegyezte, hogy ez helyi megoldás, mert Bukarestben senkit nem érdekel a medveprobléma vagy az itt lakók biztonsága. Melles Mária elmondta, hogy a konténerek felszerelése még ezután történik meg, és reméli, hogy a lakosság felelősen használja majd őket, azaz nem hagyja nyitva.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »